Grattis D-kullen

I dag är det fyra år sedan ni föddes hemma oss Annika och Lasse! Hoppas era mattar och hussar inte fått allt för många gråa hår och att ni idag firas med något smaskens. Vi alla hurrar och grattar för er! Lägger in en bild från en av träffarna med några av D-kullarna.
Träningsdag 26 maj. Foto: Nina Carlborg

Grattis, men också sorg

Ett inlägg som både rymmer glädje och sorg, som livet tyvärr ofta är. Börjar med det roliga, Tassamigos Dylan ”Dunder” och Dallas ”Fender” deltog på RM-utställningen i Vårgårda i helgen. Dallas fick VG och 2:a i ökl hanar, Dylan också VG och 4: i ökl hanar. Stort grattis till både Anette och Stina och tack för att ni visar upp era fina gossar. Stina passade samtidigt på att göra exteriördelen till korningen med Dylan och det gick utmärkt och han tituleras numera Korad Tassamigo´s Dylan, grattis till det också.

Så till det sorgliga, familjen Carlborg har fått ta farväl av sin fina stora Boss, Tassamigos Blixt Gordon. Han har tyvärr drabbats av degenerativ myelopati och nu blev livet för jobbigt och Nina och Lasse var tvingade att ta farväl av sin följeslagare sedan nio år. Vi sörjer med er och minns er fina stora Boss.

Boss 050626

Så här vill jag minnas honom, vackra ståtliga Bossen.

Mentaltest

I helgen deltog tre ur D-kullen på korningen mentaltestdel. Dyrka (Kitty), Dimma och Dylan (Dunder). Dimma var efter nyligen avslutat löp lite seg och nådde tyvärr inte upp till poänggränsen för godkänt men gjorde ändå bra ifrån sig på testbanan. Dyrka och Dylan hade roligt under testet och klarade sig med goda marginaler, Dyrka 431 poäng och Dylan 451 poäng, Dyrka hade sen tidigare godkänd exteriördel och får därmed numera titulera sig Korad, Dylan ska klara av den delen nu efter testet och får efter det också sin titel. Stort grattis till er alla tre för avklarat MT och till er som klarat GK lite extra grattis.

Grattis!

Grattis till Nina med Dimma till godk exteriörbeskrivning för korning! Grattis till Lina med Dyrka ”Kitty” till excellent på dagens rasspecial i Åkersberga, och också hon blev godk vid exteriörbeskrivningen för korning. Bjuder på två äldre kort på systrarna, först Dimma i hoppet och sen Kitty och Lina.

Dimma i full fart över hindret. Foto: Carlborg  Dyrka "Kitty" och Lina, lek är fin-fin belöning.

Tassamigosträff

I lördags hade vi en liten spårdag här ute i Ösmo. Annika hade fixat marker och dagen bjöd på solsken, en underbar höstdag med klar hög luft och klarblå himmel. Spår hanns med, även lite sökskick för Kitty och Linas del. Fika och pratade gjorde vi så klart också. De som var med var familjen Sternberg med Delta ”Tessie”, Lina med Dyrka ”Kitty”, Annika med Cherokee ”Cilla”, D’Molly och så flaten Alice, Carin och Linn med Ariel och Nova och så urkennelmorsan Linnéa, tyvärr utan hund, men hon passar så klart att mysa med Qocos barn, barn-barn och barn-barns-barn!

Alla samlade för att gruppfoto. Flera bilder kommer…