Ashley

Sedan snart ett år bor det åter en hovawart i Grödby hos Carin. Ashley är en svart tik född i Tyskland. Hon är inte tänkt att gå i avel utan är vår familjehund. Hon är en omplacering efter att hennes matte tragiskt gått bort i cancer och husse satt plötligt ensam med fem vuxna hovawarter.

Mentaltest

I helgen deltog tre ur D-kullen på korningen mentaltestdel. Dyrka (Kitty), Dimma och Dylan (Dunder). Dimma var efter nyligen avslutat löp lite seg och nådde tyvärr inte upp till poänggränsen för godkänt men gjorde ändå bra ifrån sig på testbanan. Dyrka och Dylan hade roligt under testet och klarade sig med goda marginaler, Dyrka 431 poäng och Dylan 451 poäng, Dyrka hade sen tidigare godkänd exteriördel och får därmed numera titulera sig Korad, Dylan ska klara av den delen nu efter testet och får efter det också sin titel. Stort grattis till er alla tre för avklarat MT och till er som klarat GK lite extra grattis.

Grattis!

Grattis till Nina med Dimma till godk exteriörbeskrivning för korning! Grattis till Lina med Dyrka ”Kitty” till excellent på dagens rasspecial i Åkersberga, och också hon blev godk vid exteriörbeskrivningen för korning. Bjuder på två äldre kort på systrarna, först Dimma i hoppet och sen Kitty och Lina.

Dimma i full fart över hindret. Foto: Carlborg  Dyrka "Kitty" och Lina, lek är fin-fin belöning.

Grattis Anette med Dallas!

Anette med Dallas ”Fender” var i helgen på inofficiell utställning arrangerad av Karlskoga BK. Resultatet var fin-fint, i bedömningen fick han HP och belv sen Bäst i Rasen (BIR). Sen slog de till med att även bli finalplacerade som BIS-4! Kul med en hovawart i finalplacering, det är ovanligt och riktigt kul. Grattis till er!Tidigare bild på Dallas "Fender", fullt ös i hofferace. Foto Nina Carlborg

Tassamigosträff

I lördags hade vi en liten spårdag här ute i Ösmo. Annika hade fixat marker och dagen bjöd på solsken, en underbar höstdag med klar hög luft och klarblå himmel. Spår hanns med, även lite sökskick för Kitty och Linas del. Fika och pratade gjorde vi så klart också. De som var med var familjen Sternberg med Delta ”Tessie”, Lina med Dyrka ”Kitty”, Annika med Cherokee ”Cilla”, D’Molly och så flaten Alice, Carin och Linn med Ariel och Nova och så urkennelmorsan Linnéa, tyvärr utan hund, men hon passar så klart att mysa med Qocos barn, barn-barn och barn-barns-barn!

Alla samlade för att gruppfoto. Flera bilder kommer…