Ashley

Sedan snart ett år bor det åter en hovawart i Grödby hos Carin. Ashley är en svart tik född i Tyskland. Hon är inte tänkt att gå i avel utan är vår familjehund. Hon är en omplacering efter att hennes matte tragiskt gått bort i cancer och husse satt plötligt ensam med fem vuxna hovawarter.

Dåligt med uppdateringar

Någon kanske kikar in här och undrar varför det inte skrivs något, jag Carin lever sedan ett år tillbaka ett liv utan hund. För första gången sedan 1989 så finns ingen hund i mitt hem, en känsla som tagit tid att vänja sig vid. Nova hade problem med artros och sina tänder och förra året så tog vi beslutet att hon fick somna in när inte ens smärtstillande hjälpte mot hälta. Som ägare tar man på sig ett ansvar och det ansvaret är att skona från onödigt lidande, jag tycket inte att en trogen vän ska hållas vid liv för mitt egos skull.  Även om det skär i hjärtat varje gång beslutet ska tas.

Av de två kullar som fötts hos mig så finns bara en individ kvar, det är ”Cilla”, Cherokee, mamma till kennelns D-kull. Alla andra av våra kära Arielbarn har lämnat oss tyvärr.

Nova, fotograf Maria Kölestam
Älskade Nova-gosnosen

Grattis D-kullen

I dag är det fyra år sedan ni föddes hemma oss Annika och Lasse! Hoppas era mattar och hussar inte fått allt för många gråa hår och att ni idag firas med något smaskens. Vi alla hurrar och grattar för er! Lägger in en bild från en av träffarna med några av D-kullarna.
Träningsdag 26 maj. Foto: Nina Carlborg

Grattis, men också sorg

Ett inlägg som både rymmer glädje och sorg, som livet tyvärr ofta är. Börjar med det roliga, Tassamigos Dylan ”Dunder” och Dallas ”Fender” deltog på RM-utställningen i Vårgårda i helgen. Dallas fick VG och 2:a i ökl hanar, Dylan också VG och 4: i ökl hanar. Stort grattis till både Anette och Stina och tack för att ni visar upp era fina gossar. Stina passade samtidigt på att göra exteriördelen till korningen med Dylan och det gick utmärkt och han tituleras numera Korad Tassamigo´s Dylan, grattis till det också.

Så till det sorgliga, familjen Carlborg har fått ta farväl av sin fina stora Boss, Tassamigos Blixt Gordon. Han har tyvärr drabbats av degenerativ myelopati och nu blev livet för jobbigt och Nina och Lasse var tvingade att ta farväl av sin följeslagare sedan nio år. Vi sörjer med er och minns er fina stora Boss.

Boss 050626

Så här vill jag minnas honom, vackra ståtliga Bossen.

Mentaltest

I helgen deltog tre ur D-kullen på korningen mentaltestdel. Dyrka (Kitty), Dimma och Dylan (Dunder). Dimma var efter nyligen avslutat löp lite seg och nådde tyvärr inte upp till poänggränsen för godkänt men gjorde ändå bra ifrån sig på testbanan. Dyrka och Dylan hade roligt under testet och klarade sig med goda marginaler, Dyrka 431 poäng och Dylan 451 poäng, Dyrka hade sen tidigare godkänd exteriördel och får därmed numera titulera sig Korad, Dylan ska klara av den delen nu efter testet och får efter det också sin titel. Stort grattis till er alla tre för avklarat MT och till er som klarat GK lite extra grattis.